Blogger Layouts

PAUSE if it disturbing you (•ˆ⌣ˆ•)

Tempahan makeup!!

Assalamualaikum..Haluuu,oki saya ada mengambil tempahan makeup untuk pertunangan, perkahwinan, dan segala macam event, termasuk makeup for dancer :)) >hanya di area TERENGGANU shj.< sebarang tempahan sila book over here e-mail: mia_yaya8888@yahoo.com

♥ Mereka Hebat ♥

Follow Me Follow You ┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌

Twitter Twitter

Friday, 15 November 2013

Hasil Seni saya




Assalamualaikum..haluuu si cantik semua,
sekian lama memerapkan blog ni,arini baru ade peluang mia nak menaip-naip ni,
mia memang malas nak menaip sebenarnye,
actually timbul kat blog arini pun sebab nak post gambar hasil mekap saya,
senang uolls nak tengok nanti,
Tapi banyak gambar cust yang xde sebab mia slalu lupa nak snap pic diorg,
nak buat camne,buat keja sorang-sorang je
huhuhuu (-.-)

One more thing nak bgtau ni,mia mekap just partime but not a fulltime tau..
so faham2 la sebab pe x ramai cust mia ye
now jom intai-intai hasil seni saya
hehe


1. MEKAP UNTUK KAHWIN & BERTUNANG












2. MEKAP UNTUK PHOTOSHOOT @ DINNER





Kalau di ikutkan banyak lagi,
tapi disebabkan penyakit malas nak mengupload mai,so ini saja lah hat mia nak share
hehehe,jangan marah noh
Tq pada yang sudi follow mia,
(^.^)

Monday, 29 July 2013

Simple Makeup for Aidilfitri


Assalamualaikum..salam ramadhan al-mubarak,
dah lama mia menyepikan diri kat blog ni, rase2 dah setahun kot tak update blog OMG!!
Setahun tue..kejap je mase berlalu huhu~~

Okay,baru-baru nie mia ade janji nak upload new tutorial kan?
bila dah janji mesti la kena tunaikan ye hehe..
bukan mia saje-saje tak nak buat video tutorial sekarang ni, actually mia nie org katering..mia mmg sibuk sangat memasak utk tempahan2 cust, nie pendaptan tetap mia tau..masyukkk~~hihi
makeup ni just partime job mia je..

However,now mia dah buat video baru..so sape2 yang rindu kat video mia yang x seberape ni,
bley la tengok ye :)



Mia nak ucapkan thanks a lots pada followers mia yg setia follow my video kt youtube n blog selama ni.
hope korang njoy my video,tapi video kali ni so simple tau,
In sha Allah kalau ade mase nanti,mia akan buat video heavy makeup untuk raya pulak k,
tunggu update dari mia ye 
:)
untuk sebarang pertanyaan atau request boley inbox n follow mia kat sini ye
 tq :)

Thursday, 15 November 2012

Emmie's Wedding: Makeup d0ne by me

 Assalamualaikum..
The Green Bridal that's the day..cantik pulak warna nie,sangat menyerlah dan anggun.
okay pada 10 november 2012 (sabtu)
dapat makeup job lagi,Alhamdulillah..rezeki-rezeki, x sia2 jadi freelance MUA.
even makeup's job ni partime je,tapi hasil pendapatan saya semakin bertambah,
yang ni memang rasa menikmati rezeki hasil titik peluh sendiri,

Hallooooo..pls,back to the main topic k!
aha,whatever~~
Wokeh cust ni nama dia emmie..keturunan sarawak ni,
mak-mak sedara dia semua cakap sarawak tue..best jer dengar.
Emmie pakai baju kaler ijau time bersanding ritu,memang cantik tau

jom tengok-tengok gambar my customer (Emmie)

Selepas mekap


                                            Sebelum mekap




Sila abaikan background kat belakang tue ye
hehehe


 Nak bergambar jugak


Sangat cantik beliau,Tahniah emmie
Pada sesiapa di area Terengganu yang memerlukan perkhidmatan
mekap daripada saya boleh pm saya di facebook
atau 

Thanks for viewing my blog
:)

Iqa's Wedding: Makeup d0ne by me



 Assalamualaikum..
malam ni tangan agak laju nak update entry kat blog,
jangan marah haa..
hehehe :).
Al maklumlah..sejak sekian lama x jejakkan jari jemari kat atas keyboard ni,
sekali da start menulis, x pandai nak berhenti dah.

Saya mekap Iqa pada 27 Oktober 2012 
Memang best mekap iqa,sebab sporting hehehe..
Actually Iqa orang Sabah,kawen dengan orang Terengganu,  
uiii..memang jauh tue,family Iqa semuanye sporting.
So Iqa request nak mekap yang boleh buat mata nampak besar,
sebab mata Iqa ni sepet tau,
Alhamdulillah..dengan guna teknik smokey eyes,mata Iqa nampak besar dan tampak galak
Iqa suka hasil mekap saya,

Selesai mekap Iqa,sambung mekap mummy,kakak dan adik Iqa pulak,
memang x sempat nak bergambar dengan Iqa huhuhu
Selesai je mekap diorg,terus trun bawah..tau2 dah penuh orang
duk bergambar dengan pengantin..x dak peluang nak tangkap gambar dengan pengantin la jawabnye.

okay,kat bawah nie jer gambar yang ade

Gambar sebelum mekap

                          Gambar selepas mekap


 cantik kek dia huhuhu





 Sama cantik sama padan


banyak pic copy dari album Iqa jer

Sesiapa yang berada di area Terengganu yang nak menggunakan
khidmat mekap saya boleh pm di facebook saya
atau

Terima kasih mai singgah dan jenguk2 
blog saya yang x seberapa ni
:) 

Saturday, 22 September 2012


Assalamualaikum..halo02 warga blog semua,
agak lama saya x update pasal review makeup products kan,
it's okay..sebab hari ni memang nak update entry about my makeup products pun,
Barang dan brands ape yang bakal di review ye?
haaaa..opk0s la barang-barang mekap dari Mary Kay yang menjadi pujaan hatiku :)

Hari ni saya nak kenalkan lah foundation yang memang best yang pernah saya pakai,
iaitu Mary Kay foundation, ape yang best pasal foundation dia adalah..foundation mary kay ni kita boleh pilih mengikut warna kulit serta mengikut kesesuaian kulit kita contohnya untuk kulit kering,normal dan berminyak.

1. TimeWise Luminous-wear liquid foundation
-yang ni sesuai bagi kulit yang biasa/kering
-mempunyai litupan yang berkilau dan lembut

2. TimeWise Matte-wear liquid foundation
-okay yang jenis ni sesuai untuk kulit yang mengalami masalah kombinasi/berminyak
-mempunyai litupan matte ye

ni la dia mary kay foundation,
tekstur dia sangat lembut dan padat,xperlu pakai banyak2..sekadar 1 sapuan sudah cukup,
foundation dia jenis more to natural,memang flawless kalau pakai,
okay jom tengok gambar kat bawah ni pulak,memang penting!


Okay,kenapa saya cakap penting??
cuba baca kat tempat yang saya dah bulatkan tue,
haaa..nampak x?
ada combination to oily skin dan normal to dry skin,benda ni yang saya duk cakap tadi tue,
ia jugak sesuai untuk kulit sensitif.
x payah ragu-ragu nak pakai.


selain tue foundation dari mary kay nie terdapat pelbagai jenis kaler,
senang nak buat pilihan kan,
tengok kat bawah ni,ade contoh kaler:


Lagi satu saya nak bagitau kat sini, foundation mary kay boleh dipakai secara mixed,
okay contoh kat bawah ni ade 2 jenis foundation iaitu bronze 1 dan beige 3

2 kaler yang berbeza,
macam mane nak hasilkan satu tona yang cantik bila xde kaler yang bersesuaian dengan warna kulit kita,
okay senang je,cari warna yang bersesuaian untuk di mix kan,
supaya dapat hasil tona warna yang same dengan kulit

tekstur dia yang padat dan smooth sangat.


Haa..yang sebelah kiri tue sebelum di campurkan,yang sebelah kanan tue yang sudah dicampurkan,
dapat satu hasil warna yang cantik kan,
so jangan panic kalau xde warna yang bersesuaian dengan tona warna kulit anda,
lakukan cara yang macam ni jer.


pic nie saya pakai foundation mary kay, 
semalam saya dah post video mekap ni,
flawless je kan?

macam mana nak dapatkan foundation ni?
okay,boleh email kat saya di
mia_yaya8888@yahoo.com
atau pm di inbox page saya

Terima kasih sebab sudi singgah di blog saya
:)